Οι Προηγούμενες Διοργανώσεις

Δείτε τους νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων, καθώς και στιγμιότυπα από τις Τελετές Απονομής

Pet Awards 2022

Ένας θεσμός που προάγει την υγεία των ζώων, την ευζωία τους και τον σεβασμό προς αυτά και το περιβάλλον

Την Πέμπτη 02 Ιουνίου, στο House 124, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Pet Awards 2022 που διοργανώθηκε από την BOUSSIAS Events. Για 3η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα επιβραβεύτηκε και αναδείχθηκε η αριστεία και η καινοτομία στα υψηλής ποιότητας προϊόντα, τις πρωτοποριακές υπηρεσίες, καθώς και τις καινοτόμες επιχειρήσεις που προσφέρουν ουσιαστική φροντίδα στα κατοικίδια ζώα.

Περισσότερα από 100 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Ινστιτούτων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων που αφορούσαν εταιρείες που διαθέτουν καινοτόμα προϊόντα – υπηρεσίες και δραστηριοποιούνται στον χώρο του pet industry. 

Συνολικά, διακρίθηκαν 29 εταιρείες και φυσικά πρόσωπα από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Pet Awards 2022

Πιο συγκεκριμένα, Βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: ALLEVA HELLAS, AMHES PHARMA, Anerada Inn Boutique Hotel, BARFFOOD, BIOVET – SWEDENCARE GREECE, Bubble Van Grooming, CALTICA, COCO-MAT Athens BC, Dr.Cook, EasyPetBath, EUROCERT S.A., GATOSKILO.GR, Hoolie Foundation Pet Insurance, MARS HELLAS, MOJESTIK, NanoSanitas, ΝΟΜΑ, Olympic, Panorama Vet Clinic, Pet Mobility Αναπηρικά αμαξίδια ζώων, Pet Movers – Ταξίδια Κατοικίδιων, Pet Transport, PURINA®, REAL NATURE‘S FOOD, Stallgate, TOP DOG, TÜV AUSTRIA, Woof Together και ΛΥΔΙΑ.       

Επίσης, οι εταιρείες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία σε ολόκληρη την ενότητά που συμμετείχαν, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: Pet Mobility Αναπηρικά αμαξίδια ζώων και PURINA®.

Τέλος, η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards, όπου η PURINA® αναδείχθηκε COMPANY OF THE YEAR  και η PURINA® PRO PLAN® αναδείχθηκε BRAND OF THE YEAR 

 

Η βραδιά είχε ξεκινήσει με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Pet Awards 22, όπου η Δρ.Νίκη Μαρκογιάννη, Ψυχίατρος – Νευρολόγος Συνιδρύτρια της Ιππόλυσης, παρέλαβε το τιμητικό βραβείο για την προσφορά της στην στήριξη των Ιπποειδών, η Ελένη Γκιγκάκη, Founder and Director του Interspecies Peace, παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την αφοσίωσή της στην Ευζωία των Ζώων και η Έλενα Κυριάκου, Στέλεχος σε ιδιωτική εταιρεία, παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την Συμβολή της στον Έλεγχο του Πληθυσμού των Αδέσποτων.

Στην συνέχεια, η Ειρήνη Μολφέση, Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης των Pet Awards 22, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στην βραδιά με το μήνυμά της, το οποία και ανέφερε: «Σε μια αχανή αγορά με ατελείωτη προσφορά, η αναζήτηση για υγιεινά και ασφαλή προϊόντα δεν είναι ούτε εύκολη ούτε ανώδυνη, καθώς τα λάθη μας πληρώνουν τα ζώα που μοιράζονται τη ζωή μας. Ειδικά όσον αφορά τις τροφές, τρομάζει η ποσότητα προϊόντων που κυκλοφορούν και τηρούν τις προδιαγραφές της νομοθεσίας τροφίμων, αλλά κάνουν μεγάλο κακό στην υγεία των ζώων μας. Είναι σαφές ότι το ισχύον πλαίσιο έχει απογοητεύσει και προδώσει τον κόσμο. Σίγουρα έχει προδώσει τα ζώα μας, και όσο δεν αναγνωρίζουμε όλοι το κομμάτι της ευθύνης που μας αναλογεί, συνεχίζουμε και τα προδίδουμε, οι μεν, υποκύπτοντας στη λογική του κέρδους, οι δε, μη καταβάλλοντας την προσπάθεια που χρειάζεται για να επιμορφωθούμε. Σε αυτό το πλαίσιο, η διάκριση προϊόντων και υπηρεσιών ξεπερνά την έννοια της εμπορικής καταξίωσης και αποκτά μια ηθική διάσταση που απαιτεί όχι μόνο άξιους και δίκαιους κριτές, αλλά και κριτήρια που υποστηρίζουν αυτή τη διάσταση και επανεξετάζονται τακτικά, προκειμένου να εξυπηρετούν την υγεία των ζώων, την ευζωία τους και τον σεβασμό προς αυτά και το περιβάλλον».

Επίσης, η Άννα Μαρία Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, Boussias, στον χαιρετισμός της ανέφερε: «Αυτά τα βραβεία όπως και η εποχή που διανύουμε είναι γεμάτα προκλήσεις. Η βιομηχανία των pet είναι μια από αυτές. Η παγκόσμια αγορά τροφών για κατοικίδια αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 δισ. ευρώ μέχρι το 2023. Οι μεγαλύτερες αγορές εντοπίζονται στη Β. Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν διαθέσιμα αναλυτικά στοιχεία, αλλά έχει υπολογιστεί ότι η δαπάνη των Ελλήνων για τα κατοικίδιά τους φτάνει περίπου τα 200 εκατ. Ευρώ, όσον αφορά μόνο την τροφή. Υπολογίζετε ότι την εποχή της πανδημίας οι πωλήσεις των τροφών για τα  κατοικίδια ζώα αυξήθηκαν κατά 20% παράλληλα με σημαντική αύξηση ταυτόχρονα των υιοθεσιών των κατοικίδιων».

Χορηγοί επικοινωνίας των Pet Awards 22 ήταν οι: tetrapodo.gr, petpet.news, thenewhellenictimes.com και trihes.gr.

Pet Awards 2021

Ανακοινώθηκαν οι νικητές των φετινών Pet Awards, των βραβείων που επιβραβεύουν την καινοτομία σε προϊόντα και υπηρεσίες στο pet industry.

Ο θεσμός των βραβείων που διοργανώθηκε από την BOUSSIAS Events για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα, τα Pet Awards 21, ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση των νικητών μέσω του site petawards.gr.

Στη φετινή διοργάνωση, λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών και περιορισμών, στερηθήκαμε μια λαμπρή γιορτή απονομής, αλλά δεν στερηθήκαμε τη χαρά να γνωρίσουμε προϊόντα και υπηρεσίες με καινοτόµες και ποιοτικές πρακτικές από τον χώρο του pet industry.

Συγχαρητήρια στις εταιρείες που αποφάσισαν να συμμετέχουν στα Pet Awards 21 και σε μια απροσδόκητα δύσκολη χρονιά, διατήρησαν τη δημιουργικότητά τους όσον αφορά προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρουν ουσιαστική φροντίδα και ευζωία στα κατοικίδια ζώα.

Τα ανεξάρτητα μέλη της κριτικής επιτροπής αποτελούσαν κορυφαία στελέχη στον τομέα τους, που το καθένα ξεχωριστά κάλυπτε όλες τις σχετικές γνωστικές περιοχές των κατηγοριών των βραβείων. Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Κυριάκος Αγαθαγγελίδης, Κτηνίατρος, Πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος Βορείου Ελλάδος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου ανέφερε στο χαιρετιστήριο μήνυμά του την εξέχουσα σημασία που έχουν τα Pet Awards στην σημερινή εποχή. Συγκεκριμένα o Κυριάκος Αγαθαγγελίδης ανέφερε: «Ως Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής θα ήθελα να δηλώσω τα διαπιστευτήριά μου τόσο για την αξιοπιστία του θεσμού των Pet Awards, όσο και των υποψηφιοτήτων του. Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά είδαμε την ανταπόκριση στη βράβευση της καινοτομίας και της ποιότητας στον χώρο του κατοικίδιου ζώου από δεκάδες εταιρείες και προϊόντα, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό Pet Awards 2021. Η δυσκολία των μελών της επιτροπής να επιλέξουν ανάμεσα σε εξαιρετικές υποψηφιότητες αντισταθμίστηκε από την ικανοποίηση της συμμετοχής σε έναν θεσμό, με μοναδικό γνώμονα την υγεία και ευζωϊα των κατοικίδιων ζώων».

GRAND AWARDS

Μεγάλος νικητής της διοργάνωσης ήταν η Purina, η οποία κέρδισε τον τίτλο «Pet Company of the Year» και το Purina Pro Plan, το οποίο και πήρε τον τίτλο «Pet Brand of the Year».

PLATINUM AWARDS

Επίσης, με την κορυφαία διάκριση τα Pet Awards 21 επιβράβευσαν τα καλύτερα προϊόντα και τις υπηρεσίες δίνοντας στις υποψηφιότητες με την μεγαλύτερη βαθμολογία τα Platinum βραβεία. Στον Πυλώνα Προϊόντα για σκύλους το Platinum βραβείο πήρε το CAR IQ BOX της Olympic. Στον Πυλώνα Προϊόντα για γάτες το Platinum βραβείο πήρε η τροφή Purina Gourmet της Purina.

Τέλος στον Πυλώνα των Υπηρεσιών το Platinum βραβείο πήρε η εφαρμογή της ψηφιακής μηχανικής στη χειρουργική ζώων συντροφιάς της bio3Dvet.

ΤΙΜΗΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Επίσης στα Pet Awards 21 απονεμήθηκαν τα εξής τιμητικά βραβεία: -Στον Γιώργο Καλούδη, Γενικός Διευθυντής του Φορέα «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», για την συνεισφορά του στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας πάνω στη διασύνδεση της κακοποίησης ζώων με την ενδοοικογενειακή βία.

-Στην Σοφία Νικολάου, Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, για την συνεισφορά της στο Πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας κρατουμένων για την κατασκευή ξύλινων καταλυμάτων για τα αδέσποτα.

-Στον Μιχάλης Καραμαλάκης, Στρατηγός- Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, για την συνεισφορά του στο Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης των Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα κακοποίησης ζώων.

-Στην Ειρήνη Μολφέση, Πρόεδρος Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, για την συνεισφορά της στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας πάνω στη διασύνδεση της κακοποίησης ζώων με την ενδοοικογενειακή βία.

Χορηγός επικοινωνίας των Pet Awards 2021 ήταν το tetrapodo.gr.

Pet Awards 2020

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση και η βράβευση στα Pet Awards 2020!

Με την Purina να αναδεικνύεται «Pet Company of the Year» και την Purina Pro Plan να αναδεικνύεται «Pet Brand of the Year» ολοκληρώθηκε η βράβευση στα βραβεία που ανέδειξαν την αριστεία και την καινοτομία σε προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με τα κατοικίδια συντροφιάς.

Τα βραβεία, που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την BOUSSIAS Events, προσκάλεσαν όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του pet industry, να καταθέσουν τις υποψηφιότητές τους και να διεκδικήσουν τη θέση τους στους καλύτερους του κλάδου. Η μεγάλη συμμετοχή και το υψηλό επίπεδο όλων των υποψηφιοτήτων, τόσο σε επίπεδο ποιότητας, όσο και σε επίπεδο καινοτομία, ήταν από τα χαρακτηριστικά των Pet Awards 2020.

Με πρόεδρο την Δρ. Αθηνά Τραχήλη, Πρόεδρο του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Αντιπρόεδρο της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κτηνιάτρων, Τομέας Ελεύθερων Επαγγελματιών, την κριτική επιτροπή συνέθεσαν 34 σημαντικές προσωπικότητες, ανάμεσα τους διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και επαγγελματίες του pet industry, όπου και ανέξειξαν τα υψηλής ποιότητας προϊόντα, τις πρωτοποριακές υπηρεσίες, καθώς και τις καινοτόμες επιχειρήσεις που προσφέρουν ουσιαστική φροντίδα και ευζωία στα κατοικίδια ζώα.
From the Jury’s Side
«Γνώμονάς μας η υγεία και ευζωϊα των κατοικιδίων ζώων, καθώς η συντροφιά τους αποδείχτηκε περίτρανα στις μέρες που διανύουμε πως είναι όχι απλά απαραίτητη, αλλά πέρα για πέρα «θεραπευτική»

Η Δρ. Αθηνά Τραχήλη, Πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Αντιπρόεδρο της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κτηνιάτρων, Τομέας Ελεύθερων Επαγγελματιών, αναφέρει: «Ως Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής και δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τον τρόπο διεξαγωγής των pet awards και να δηλώσω τα διαπιστευτήριά μου τόσο για την αξιοπιστία του θεσμού και των υποψηφιοτήτων, όσο και για την αντικειμενικότητα των κριτηρίων ως προς το επίπεδο των υπηρεσιών, την ποιότητά τους, την καινοτομία τους, την αποτελεσματικότητά τους και την αξία τους, με μοναδικό γνώμονα την υγεία και ευζωϊα των κατοικιδίων ζώων, καθώς η συντροφιά τους αποδείχτηκε περίτρανα στις μέρες που διανύουμε πως είναι όχι απλά απαραίτητη, αλλά πέρα για πέρα «θεραπευτική» και πολύτιμη.
Grand Awards
Μεγάλος νικητής της διοργάνωσης ήταν η Purina, η οποία κέρδισε τον τίτλο «Pet Company of the Year» και το Purina Pro Plan, το οποίο και πήρε τον τίτλο «Pet Brand of the Year». Επίσης, στα Grand Awards, η Hill’s Pet Nutrition, με το «Hill’s Prescription Diet GastroIntestinal Biome», κέρδισε το Platinum βραβείο ως «Προϊόν της Χρονιάς για Σκύλους», η Purina, με το «Purina Pro Plan Cat για στειρωμένες γάτες με Optirenal», κέρδισε το Platinum βραβείο ως «Προϊόν της Χρονιάς για Γάτες» και η Vet Medica, με την «Κινητή Μονάδα Υγείας για Ζώα Συντροφιάς» κέρδισε το Platinum βραβείο ως «Υπηρεσία της Xρονιάς για Kατοικίδια».

Τα βραβεία διεξήχθησαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με την τιμητική υποστήριξη του Πανελληνίου Συλλόγου Επαγγελματιών Ζώων Συντροφιάς. Χορηγός επικοινωνίας των Pet Awards 2020 ήταν το περιοδικό Pets Today.