Κρατήστε με ενήμερο για τα Pet Awards 2025

Οι Προηγούμενες Διοργανώσεις

Δείτε τους νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων, καθώς και στιγμιότυπα από τις Τελετές Απονομής

Pet Awards 2023

Ο θεσμός που αναδεικνύει τα υψηλής ποιότητας προϊόντα, τις πρωτοποριακές υπηρεσίες και τις καινοτόμες επιχειρήσεις που προσφέρουν φροντίδα στα κατοικίδια ζώα

Την Δευτέρα 29 Μαΐου, στον πολυχώρο Χείρωνας, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Pet Awards 2023. Για 4η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκαν στην Ελλάδα από την BOUSSIAS events τα Pet Awards, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τα υψηλής ποιότητας προϊόντα, τις πρωτοποριακές υπηρεσίες, καθώς και τις καινοτόμες επιχειρήσεις που προσφέρουν ουσιαστική φροντίδα στα κατοικίδια ζώα.

Περισσότερα από 100 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών-επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο και διαθέτουν προϊόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται με την φροντίδα και την ευζωία των κατοικίδιων συντροφιάς.

Συνολικά, διακρίθηκαν 24 εταιρείες-επιχειρήσεις από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Pet Awards 2023

Πιο συγκεκριμένα, Βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: ABOUTNET – CAT+DOG pet grooming, ANICELL, BARFFOOD, BioGel Originial Innovation, CEVA ΕΛΛΑΣ, CULPRET, DogServices, Easy Pet Bath, Ema’s House, Gatoskilo, Hoolie Foundation, NanoSanitas, NOMA PET MEALS, OLYMPIC, Pet Chef, Pet City Group, PET INTEREST, Pet Mobility Αναπηρικά αμαξίδια ζώων, PRIMAL INSTINCT, PURINA, The Dog Project, Volos Veterinary Specialists, ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ & ΣΙΑ και ΛΥΔΙΑ.

Επίσης, οι εταιρείες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο των υποψηφιοτήτων, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: ANICELL, BARFFOOD και Pet Mobility Αναπηρικά αμαξίδια ζώων.

Επιπλέον, οι εταιρίες που έλαβαν τα ειδικά βραβεία κοινού ήταν οι: PURINA GOURMET ως Τροφή για κατοικίδια, NanoSanitas ως Προϊόν καλλωπισμού για κατοικίδια και Easy Pet Bath ως Υπηρεσία καλλωπισμού για κατοικίδια.

Η βραδιά όπως πάντα κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards, όπου η PURINA PRO PLAN αναδείχθηκε Brand of The Year και η ΛΥΔΙΑ αναδείχθηκε Company of the Year.  

Η βραδιά των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Άννας Μαρίας Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, BOUSSIAS events, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η αξία της βιομηχανίας τροφών για τα κατοικίδια αποτιμήθηκε σε 99,1 δις δολάρια για το έτος 2022 σε παγκόσμιο επίπεδο και αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση της τάξης 4,3% ετησίως μέσα στην επόμενη επταετία. Η ευρύτερη αγορά των προϊόντων για ζώα συντροφιάς υπολογίστηκε σε 232 δις δολάρια το 2022, ενώ οι σχετικές αναλύσεις εκτιμούν ότι ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης (CAGR) ο οποίος ανέρχεται σε ποσοστό 6,1%, θα εκτοξεύσει το ποσό αυτό στα 350 δις δολάρια έως το 2027. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι ο τζίρος για την σίτιση των κατοικιδίων ανέρχεται σε 200 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργήθηκε το 2022 από τον οργανισμό έρευνας και ανάλυσης «διαΝέοσις» σε συνεργασία με την Ελληνική Κτηνιατρική εταιρεία αναφορικά με τη σχέση που έχουν οι Έλληνες με τα ζώα, φαίνεται ότι στην Ελλάδα ασχολείται με τα pets μόνο το 17% του πληθυσμού, γεγονός που σηματοδοτεί και το περιθώριο ανάπτυξης του κλάδου σχετικά με την αντίστοιχη πορεία που διαγράφουν οι μέσοι όροι στην δυτική κοινωνία».

Στην συνέχεια, η Ειρήνη Μολφέση, Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης των Pet Awards 2023, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στην βραδιά με το μήνυμά της αναφέροντας: «Επιτρέψτε μου να δώσω τον τόνο με τα λόγια του Γάλλου ακαδημαϊκού και νομπελίστα των αρχών του 20ου αιώνα, Anatole France: “Μέχρι κάποιος να συγκινηθεί από ένα ζώο, κομμάτι της ψυχής του παραμένει κοιμισμένο”. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Γαλλία και ήρθα στην Ελλάδα, τη χώρα των γωνιών μου, στα 25 μου. Μέσα σε λίγους μήνες, χωρίς να ξέρω αν θα μείνω ή θα φύγω και χωρίς σταθερή εργασία, είχα περιθάλψει το πρώτο μου αδέσποτο, ένα υπέροχο νεαρό ζώο που βρέθηκε να σπαρταράει στη παραλιακή λεωφόρο, χτυπημένο από αυτοκίνητο. Πέρασαν από τότε πολλά χρόνια. Η εικόνα ενός εγκαταλελειμμένου ζώου συντροφιάς που αγωνίζεται να επιβιώσει στο δρόμο με αναστατώνει όσο την πρώτη μέρα που ήρθα στην Ελλάδα και με στοιχειώνει. Γιατί σας τα λέω αυτά, και τι σχέση έχει με την σημερινή εκδήλωση; Ο λόγος είναι ότι σε κάθε ζώο που έχουμε σπίτι μας και φροντίζουμε, αντιστοιχούν 100 που πεθαίνουν στο δρόμο γιατί αντιμετωπίστηκαν ως αναλώσιμα από τους κατόχους τους –  και αυτό δε μπορεί να αφήνει απροβλημάτιστο όποιον ασχολείται με ζώα συντροφιάς, ακόμα κι αν η οπτική του είναι καθαρά οικονομική. Είναι γεγονός ότι οι αλλεπάλληλες ελληνικές νομοθεσίες, όχι μόνο έχουν αποτύχει να προστατέψουν αποτελεσματικά τα ζώα από την κακοποίηση και την εγκατάλειψη, αλλά και έχουν αποτύχει (για την ακρίβεια, δεν επιχείρησαν ποτέ) να χτίσουν αυτή την ευρύτερη παιδεία υπευθυνότητας, ευσπλαχνίας και σεβασμού των ζώων, που είναι το ζητούμενο κάθε σύγχρονης νομοθεσίας για την προστασία των ζώων. Θα μπορούσαν πολλά να αλλάξουν σε επίπεδο ευαισθητοποίησης, αν έφτανε η ενημέρωση εκεί που φτάνουν τα προϊόντα, δηλαδή σε κάθε νοικοκυριό. Αν μέσω των προϊόντων για το σκύλο και τη γάτα,  μπορούσε να εκτεθεί και ο πιο ανυποψίαστος κηδεμόνας στο είδος της ενημέρωσης που αλλάζει τον τρόπο που σκέπτεται και αντιμετωπίζει τα ζώα. Η σκέψη μου λοιπόν, και αυτό προτείνω στις εταιρείες που είναι σήμερα εδώ, είναι να εξετάσουμε μαζί, με ποιον τρόπο θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε προς όφελος των ζώων, συνδυάζοντας την εμπειρία μας ως φορέα προστασίας των ζώων, με τη γνώση σας των προϊόντων και της αγοράς. Μιλάω για ένα μάρκετινγκ ουσίας και αξιών, το οποίο θα μπορούσε όχι μόνο να μπει στα κριτήρια αξιολόγησης των βραβείων αλλά και να αποτελεί κατηγορία βράβευσης».

Επίσης, χαιρετισμό στη βραδιά της τελετής απονομής απηύθυνε η Μαρία Λινού, Πρόεδρος της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας, η οποία μεταξύ άλλων επισήμανε: «Βρίσκομαι απόψε εδώ ως Πρόεδρος της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας εκπροσωπώντας το αρχαιότερο επιστημονικό σωματείο των κτηνιάτρων της χώρας, αλλά και ως κλινικός κτηνίατρος που ασκώ την κτηνιατρική πράξη. Μέσα από τον διπλό μου ρόλο-θεσμικό και μάχιμο- έχω ζήσει την πορεία της ιατρικής των ζώων συντροφιάς, την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, την προαγωγή της φιλοζωίας και τις τάσεις που επικρατούν στο χώρο των pets στη χώρα μας και παγκόσμια. Είμαι σε θέση να αναγνωρίζω την επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία πίσω από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των συμμετεχόντων στα φετινά βραβεία. Βραβεύουμε σήμερα προϊόντα και υπηρεσίες για τα ζώα συντροφιάς που αξιολογήθηκαν από ειδικούς, με κριτήρια την ασφάλεια, την καινοτομία και τεχνολογία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που προσθέτουν αξία στο κάθε προϊόν υπό το πρίσμα της «Ενιαίας Υγείας» όπου ζώα, άνθρωποι και περιβάλλον είναι αλληλοεξαρτώμενα και αλληλένδετα και η υγεία και ευζωία τους αντιμετωπίζεται ως μια και ενιαία. Η ετήσια διοργάνωση  των Pet Awards αποτελεί ένα θεσμό που με σοβαρότητα δίνει κίνητρο για τη συνεχή εξέλιξη και βελτίωση των συμμετεχόντων, έναν θεμιτό ανταγωνισμό με τελικό όφελος στην υγεία και ευζωία των ζώων συντροφιάς».

Το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Pet Awards 2023, όπου η Ελίνα Μπούνια παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την Συνδρομή της στην Προστασία των Αδέσποτων Ζώων και ο Kωνσταντίνος Χατζιώτης παρέλαβε τιμητικό βραβείο για τη Σύνδεση της Κοινότητας μέσω της Λογοτεχνίας με τις Γάτες.  

Χορηγοί επικοινωνίας των Pet Awards 2023 ήταν οι: Pet City, lovemypet.gr, petpet.news, pet-in.gr, pets-alert.gr, pet-medicare.com και lovemyvet.gr. 

Official Publications: Marketing Week, Daily Fax.

Pet Awards 2022

Ένας θεσμός που προάγει την υγεία των ζώων, την ευζωία τους και τον σεβασμό προς αυτά και το περιβάλλον

Την Πέμπτη 02 Ιουνίου, στο House 124, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Pet Awards 2022 που διοργανώθηκε από την BOUSSIAS Events. Για 3η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα επιβραβεύτηκε και αναδείχθηκε η αριστεία και η καινοτομία στα υψηλής ποιότητας προϊόντα, τις πρωτοποριακές υπηρεσίες, καθώς και τις καινοτόμες επιχειρήσεις που προσφέρουν ουσιαστική φροντίδα στα κατοικίδια ζώα.

Περισσότερα από 100 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Ινστιτούτων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων που αφορούσαν εταιρείες που διαθέτουν καινοτόμα προϊόντα – υπηρεσίες και δραστηριοποιούνται στον χώρο του pet industry. 

Συνολικά, διακρίθηκαν 29 εταιρείες και φυσικά πρόσωπα από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Pet Awards 2022

Πιο συγκεκριμένα, Βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: ALLEVA HELLAS, AMHES PHARMA, Anerada Inn Boutique Hotel, BARFFOOD, BIOVET – SWEDENCARE GREECE, Bubble Van Grooming, CALTICA, COCO-MAT Athens BC, Dr.Cook, EasyPetBath, EUROCERT S.A., GATOSKILO.GR, Hoolie Foundation Pet Insurance, MARS HELLAS, MOJESTIK, NanoSanitas, ΝΟΜΑ, Olympic, Panorama Vet Clinic, Pet Mobility Αναπηρικά αμαξίδια ζώων, Pet Movers – Ταξίδια Κατοικίδιων, Pet Transport, PURINA®, REAL NATURE‘S FOOD, Stallgate, TOP DOG, TÜV AUSTRIA, Woof Together και ΛΥΔΙΑ.       

Επίσης, οι εταιρείες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία σε ολόκληρη την ενότητά που συμμετείχαν, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: Pet Mobility Αναπηρικά αμαξίδια ζώων και PURINA®.

Τέλος, η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards, όπου η PURINA® αναδείχθηκε COMPANY OF THE YEAR  και η PURINA® PRO PLAN® αναδείχθηκε BRAND OF THE YEAR 

 

Η βραδιά είχε ξεκινήσει με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Pet Awards 22, όπου η Δρ.Νίκη Μαρκογιάννη, Ψυχίατρος – Νευρολόγος Συνιδρύτρια της Ιππόλυσης, παρέλαβε το τιμητικό βραβείο για την προσφορά της στην στήριξη των Ιπποειδών, η Ελένη Γκιγκάκη, Founder and Director του Interspecies Peace, παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την αφοσίωσή της στην Ευζωία των Ζώων και η Έλενα Κυριάκου, Στέλεχος σε ιδιωτική εταιρεία, παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την Συμβολή της στον Έλεγχο του Πληθυσμού των Αδέσποτων.

Στην συνέχεια, η Ειρήνη Μολφέση, Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης των Pet Awards 22, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στην βραδιά με το μήνυμά της, το οποία και ανέφερε: «Σε μια αχανή αγορά με ατελείωτη προσφορά, η αναζήτηση για υγιεινά και ασφαλή προϊόντα δεν είναι ούτε εύκολη ούτε ανώδυνη, καθώς τα λάθη μας πληρώνουν τα ζώα που μοιράζονται τη ζωή μας. Ειδικά όσον αφορά τις τροφές, τρομάζει η ποσότητα προϊόντων που κυκλοφορούν και τηρούν τις προδιαγραφές της νομοθεσίας τροφίμων, αλλά κάνουν μεγάλο κακό στην υγεία των ζώων μας. Είναι σαφές ότι το ισχύον πλαίσιο έχει απογοητεύσει και προδώσει τον κόσμο. Σίγουρα έχει προδώσει τα ζώα μας, και όσο δεν αναγνωρίζουμε όλοι το κομμάτι της ευθύνης που μας αναλογεί, συνεχίζουμε και τα προδίδουμε, οι μεν, υποκύπτοντας στη λογική του κέρδους, οι δε, μη καταβάλλοντας την προσπάθεια που χρειάζεται για να επιμορφωθούμε. Σε αυτό το πλαίσιο, η διάκριση προϊόντων και υπηρεσιών ξεπερνά την έννοια της εμπορικής καταξίωσης και αποκτά μια ηθική διάσταση που απαιτεί όχι μόνο άξιους και δίκαιους κριτές, αλλά και κριτήρια που υποστηρίζουν αυτή τη διάσταση και επανεξετάζονται τακτικά, προκειμένου να εξυπηρετούν την υγεία των ζώων, την ευζωία τους και τον σεβασμό προς αυτά και το περιβάλλον».

Επίσης, η Άννα Μαρία Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, Boussias, στον χαιρετισμός της ανέφερε: «Αυτά τα βραβεία όπως και η εποχή που διανύουμε είναι γεμάτα προκλήσεις. Η βιομηχανία των pet είναι μια από αυτές. Η παγκόσμια αγορά τροφών για κατοικίδια αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 δισ. ευρώ μέχρι το 2023. Οι μεγαλύτερες αγορές εντοπίζονται στη Β. Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν διαθέσιμα αναλυτικά στοιχεία, αλλά έχει υπολογιστεί ότι η δαπάνη των Ελλήνων για τα κατοικίδιά τους φτάνει περίπου τα 200 εκατ. Ευρώ, όσον αφορά μόνο την τροφή. Υπολογίζετε ότι την εποχή της πανδημίας οι πωλήσεις των τροφών για τα  κατοικίδια ζώα αυξήθηκαν κατά 20% παράλληλα με σημαντική αύξηση ταυτόχρονα των υιοθεσιών των κατοικίδιων».

Χορηγοί επικοινωνίας των Pet Awards 22 ήταν οι: tetrapodo.gr, petpet.news, thenewhellenictimes.com και trihes.gr.

Pet Awards 2021

Ανακοινώθηκαν οι νικητές των φετινών Pet Awards, των βραβείων που επιβραβεύουν την καινοτομία σε προϊόντα και υπηρεσίες στο pet industry.

Ο θεσμός των βραβείων που διοργανώθηκε από την BOUSSIAS Events για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα, τα Pet Awards 21, ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση των νικητών μέσω του site petawards.gr.

Στη φετινή διοργάνωση, λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών και περιορισμών, στερηθήκαμε μια λαμπρή γιορτή απονομής, αλλά δεν στερηθήκαμε τη χαρά να γνωρίσουμε προϊόντα και υπηρεσίες με καινοτόµες και ποιοτικές πρακτικές από τον χώρο του pet industry.

Συγχαρητήρια στις εταιρείες που αποφάσισαν να συμμετέχουν στα Pet Awards 21 και σε μια απροσδόκητα δύσκολη χρονιά, διατήρησαν τη δημιουργικότητά τους όσον αφορά προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρουν ουσιαστική φροντίδα και ευζωία στα κατοικίδια ζώα.

Τα ανεξάρτητα μέλη της κριτικής επιτροπής αποτελούσαν κορυφαία στελέχη στον τομέα τους, που το καθένα ξεχωριστά κάλυπτε όλες τις σχετικές γνωστικές περιοχές των κατηγοριών των βραβείων. Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Κυριάκος Αγαθαγγελίδης, Κτηνίατρος, Πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος Βορείου Ελλάδος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου ανέφερε στο χαιρετιστήριο μήνυμά του την εξέχουσα σημασία που έχουν τα Pet Awards στην σημερινή εποχή. Συγκεκριμένα o Κυριάκος Αγαθαγγελίδης ανέφερε: «Ως Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής θα ήθελα να δηλώσω τα διαπιστευτήριά μου τόσο για την αξιοπιστία του θεσμού των Pet Awards, όσο και των υποψηφιοτήτων του. Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά είδαμε την ανταπόκριση στη βράβευση της καινοτομίας και της ποιότητας στον χώρο του κατοικίδιου ζώου από δεκάδες εταιρείες και προϊόντα, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό Pet Awards 2021. Η δυσκολία των μελών της επιτροπής να επιλέξουν ανάμεσα σε εξαιρετικές υποψηφιότητες αντισταθμίστηκε από την ικανοποίηση της συμμετοχής σε έναν θεσμό, με μοναδικό γνώμονα την υγεία και ευζωϊα των κατοικίδιων ζώων».

GRAND AWARDS

Μεγάλος νικητής της διοργάνωσης ήταν η Purina, η οποία κέρδισε τον τίτλο «Pet Company of the Year» και το Purina Pro Plan, το οποίο και πήρε τον τίτλο «Pet Brand of the Year».

PLATINUM AWARDS

Επίσης, με την κορυφαία διάκριση τα Pet Awards 21 επιβράβευσαν τα καλύτερα προϊόντα και τις υπηρεσίες δίνοντας στις υποψηφιότητες με την μεγαλύτερη βαθμολογία τα Platinum βραβεία. Στον Πυλώνα Προϊόντα για σκύλους το Platinum βραβείο πήρε το CAR IQ BOX της Olympic. Στον Πυλώνα Προϊόντα για γάτες το Platinum βραβείο πήρε η τροφή Purina Gourmet της Purina.

Τέλος στον Πυλώνα των Υπηρεσιών το Platinum βραβείο πήρε η εφαρμογή της ψηφιακής μηχανικής στη χειρουργική ζώων συντροφιάς της bio3Dvet.

ΤΙΜΗΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Επίσης στα Pet Awards 21 απονεμήθηκαν τα εξής τιμητικά βραβεία: -Στον Γιώργο Καλούδη, Γενικός Διευθυντής του Φορέα «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», για την συνεισφορά του στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας πάνω στη διασύνδεση της κακοποίησης ζώων με την ενδοοικογενειακή βία.

-Στην Σοφία Νικολάου, Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, για την συνεισφορά της στο Πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας κρατουμένων για την κατασκευή ξύλινων καταλυμάτων για τα αδέσποτα.

-Στον Μιχάλης Καραμαλάκης, Στρατηγός- Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, για την συνεισφορά του στο Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης των Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα κακοποίησης ζώων.

-Στην Ειρήνη Μολφέση, Πρόεδρος Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, για την συνεισφορά της στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας πάνω στη διασύνδεση της κακοποίησης ζώων με την ενδοοικογενειακή βία.

Χορηγός επικοινωνίας των Pet Awards 2021 ήταν το tetrapodo.gr.

Pet Awards 2020

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση και η βράβευση στα Pet Awards 2020!

Με την Purina να αναδεικνύεται «Pet Company of the Year» και την Purina Pro Plan να αναδεικνύεται «Pet Brand of the Year» ολοκληρώθηκε η βράβευση στα βραβεία που ανέδειξαν την αριστεία και την καινοτομία σε προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με τα κατοικίδια συντροφιάς.

Τα βραβεία, που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την BOUSSIAS Events, προσκάλεσαν όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του pet industry, να καταθέσουν τις υποψηφιότητές τους και να διεκδικήσουν τη θέση τους στους καλύτερους του κλάδου. Η μεγάλη συμμετοχή και το υψηλό επίπεδο όλων των υποψηφιοτήτων, τόσο σε επίπεδο ποιότητας, όσο και σε επίπεδο καινοτομία, ήταν από τα χαρακτηριστικά των Pet Awards 2020.

Με πρόεδρο την Δρ. Αθηνά Τραχήλη, Πρόεδρο του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Αντιπρόεδρο της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κτηνιάτρων, Τομέας Ελεύθερων Επαγγελματιών, την κριτική επιτροπή συνέθεσαν 34 σημαντικές προσωπικότητες, ανάμεσα τους διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και επαγγελματίες του pet industry, όπου και ανέξειξαν τα υψηλής ποιότητας προϊόντα, τις πρωτοποριακές υπηρεσίες, καθώς και τις καινοτόμες επιχειρήσεις που προσφέρουν ουσιαστική φροντίδα και ευζωία στα κατοικίδια ζώα.
From the Jury’s Side
«Γνώμονάς μας η υγεία και ευζωϊα των κατοικιδίων ζώων, καθώς η συντροφιά τους αποδείχτηκε περίτρανα στις μέρες που διανύουμε πως είναι όχι απλά απαραίτητη, αλλά πέρα για πέρα «θεραπευτική»

Η Δρ. Αθηνά Τραχήλη, Πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Αντιπρόεδρο της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κτηνιάτρων, Τομέας Ελεύθερων Επαγγελματιών, αναφέρει: «Ως Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής και δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τον τρόπο διεξαγωγής των pet awards και να δηλώσω τα διαπιστευτήριά μου τόσο για την αξιοπιστία του θεσμού και των υποψηφιοτήτων, όσο και για την αντικειμενικότητα των κριτηρίων ως προς το επίπεδο των υπηρεσιών, την ποιότητά τους, την καινοτομία τους, την αποτελεσματικότητά τους και την αξία τους, με μοναδικό γνώμονα την υγεία και ευζωϊα των κατοικιδίων ζώων, καθώς η συντροφιά τους αποδείχτηκε περίτρανα στις μέρες που διανύουμε πως είναι όχι απλά απαραίτητη, αλλά πέρα για πέρα «θεραπευτική» και πολύτιμη.
Grand Awards
Μεγάλος νικητής της διοργάνωσης ήταν η Purina, η οποία κέρδισε τον τίτλο «Pet Company of the Year» και το Purina Pro Plan, το οποίο και πήρε τον τίτλο «Pet Brand of the Year». Επίσης, στα Grand Awards, η Hill’s Pet Nutrition, με το «Hill’s Prescription Diet GastroIntestinal Biome», κέρδισε το Platinum βραβείο ως «Προϊόν της Χρονιάς για Σκύλους», η Purina, με το «Purina Pro Plan Cat για στειρωμένες γάτες με Optirenal», κέρδισε το Platinum βραβείο ως «Προϊόν της Χρονιάς για Γάτες» και η Vet Medica, με την «Κινητή Μονάδα Υγείας για Ζώα Συντροφιάς» κέρδισε το Platinum βραβείο ως «Υπηρεσία της Xρονιάς για Kατοικίδια».

Τα βραβεία διεξήχθησαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με την τιμητική υποστήριξη του Πανελληνίου Συλλόγου Επαγγελματιών Ζώων Συντροφιάς. Χορηγός επικοινωνίας των Pet Awards 2020 ήταν το περιοδικό Pets Today.

Tα βραβεία και οι νικητές

Company of the Year
 ΛΥΔΙΑ 
Brand of The Year
PURINA PRO PLAN
Βραβεία Κοινού
PURINA GOURMET - Τροφή για κατοικίδια (γάτες)
NanoSanitas - Προϊόν καλλωπισμού για κατοικίδια
Easy Pet Bath - Υπηρεσία καλλωπισμού για κατοικίδια
 Προϊόντα για Σκύλους
PLATINUM Barffood | Healthy Organic BARF
Διατροφή
Κλινική Τροφή για Σκύλους
GOLD ANICELL | Intestinal - Mobility - Renal Elimination Range
Ξηρά Τροφή Puppy
GOLD PURINA | PRO PLAN Puppy Healthy Start
SILVER PRIMAL INSTINCT | Solid Growth
Ξηρά Τροφή Adult
GOLD ΛΥΔΙΑ | Belcando Mastercraft
SILVER ΛΥΔΙΑ | Kudo Cold Press
BRONZE ANICELL | Raw Paleo Dog Adult
Ξηρά τροφή Senior 
SILVER PURINA | PRO PLAN Age Defence
BRONZE PRIMAL INSTINCT | Fit&Senior
Υγρή Τροφή για Σκύλους
GOLD NOMA Pet Meals | NOMA Meal With Chicken
SILVER ANICELL | Raw Paleo Wet Dog
BRONZE CULPRET ΕΠΕ | NATURO Natural Pet Foods
 Σνακ για Σκύλους
GOLD Ema's House | Σκυλο Νάτσος!
SILVER Pet Interest | Tail Swingers Veggies
Βιολογική Ωμή τροφή για Κατοικίδια 
GOLD Barffood | Healthy Organic BARF
Βιολογικό Σνακ 
GOLD Barffood | Premium Dog Treat Natural & Organic Handmade Snacks
Κλινική Bιολογική τροφή BARF 
GOLD Barffood | Κλινική Healthy Organic BARF
Συμπυκνωμένος Πολυβιταμινούχος Χυμός (για σκύλους & γάτες) 
GOLD BioGel Originial Innovation | UltraPet by BioGel Original (ΑΛΟΗ: 100% Φυσικός Συμπυκνωμένος Πολυβιταμινούχος Χυμός για Γάτες & Σκύλους)
Περιποίηση & υγιεινή
Σαμπουάν / Conditioner για Σκύλους
GOLD NanoSanitas | Multi-Purpose fur & skin care
Διαμονή & ταξίδι
Προϊόν Μεταφοράς Σκύλου
GOLD OLYMPIC | IQ BOX VAN
Καινοτόμο Εντομοαπωθητικό Προϊόν
GOLD ΛΥΔΙΑ | Beaphar
Προϊόντα για Γάτες
PLATINUM ANICELL | Raw Paleo Cat Dry
Διατροφή
Ξηρά Τροφή Adult
GOLD ANICELL | Raw Paleo Cat Dry
SILVER ΛΥΔΙΑ | Leonardo Fresh
BRONZE PURINA | PRO PLAN Sterilised Renal Plus
Υγρή Τροφή για Γάτες
GOLD CULPRET ΕΠΕ | Almo Nature
SILVER Pet Interest | Wellfed Wet Food for Sterilised Cats
BRONZE PURINA | Gourmet
Διατροφικό Συμπλήρωμα για Ενυδάτωση
GOLD PURINA | PRO PLAN Hydracare
Προβιοτικό Διατροφικό Συμπλήρωμα
GOLD PURINA | PRO PLAN Fortiflora
Περιποίηση & υγιεινή
 Άμμος για Γάτες
GOLD ΛΥΔΙΑ | Van Cat
 Anti-Stress spray για γάτες
GOLD CEVA ΕΛΛΑΣ | Feliway
Προϊόντα για Κατοικίδια 
 Τροφή για κατοικίδια
GOLD ΛΥΔΙΑ | Vadigran
Υπηρεσίες 
PLATINUM Pet Mobility Αναπηρικά αμαξίδια ζώων 
Καλύτερο Ηλεκτρονικό Κατάστημα για Κατοικίδια
GOLD Gatoskilo
Website
GOLD Aboutnet – CAT+DOG Pet Grooming
SILVER Pet Interest | B2B Site
Ψηφιακή πλατφόρμα για επαγγελματίες υγείας
GOLD ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. | ivet
Χειροποίητο Φαγητό για Κατοικίδια
GOLD Pet Chef AE | Μαγειρευτό φαγητό για σκύλους
Κτηνιατρική Κλινική
GOLD Volos Veterinary Specialists
Ασφαλιστική Υπηρεσία για Κατοικίδια
GOLD Hoolie Foundation | «Pet Insurance» by Hoolie
Φύλαξη & Μεταφορά
 Υπηρεσίες Dog Walking/Κατάστημα για Περιποίηση & Καλλωπισμό Κατοικίδιων/ Studio Φωτογραφίας Κατοικίδιων
GOLD The Dog Project | Studio Φωτογραφίας Κατοικίδιων
SILVER DogServices by Nikos Moutsoulas - Martis | Υπηρεσία Dog Walking
BRONZE Easy Pet Bath | EPB Groomer Pro | Κατάστημα για Περιποίηση & Καλλωπισμό Κατοικίδιων
Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
GOLD PURINA | PURINA in Society: Greece Race for the Cure Event
SILVER Pet City Group ΑΕΒΕ | Pet City Act Pawsi+ive
Αναπηρικό Aμαξίδιο Ζώων
GOLD Pet Mobility Αναπηρικά αμαξίδια ζώων
 Eξαγωγική εταιρεία προϊόντων για τα κατοικίδια 
GOLD Pet Interest | Pet Interest & Εξωστρέφια
Green Προϊόντα για κατοικίδια
GOLD Pet Interest | Pet Interest & Περιβάλλον